News
1 min read

Skyline wint prestigieuze leeuw van de export


Skyline Communications uit Izegem, werd tijdens een ceremonie in Brugge door Flanders Investment & Trade (FIT) verkozen tot “Leeuw van de Export 2017”. Met deze felbegeerde prijs worden bedrijven bekroont die het uitzonderlijk goed doen op het vlak van export, en wordt er onderstreept dat export van levensbelang is voor de Vlaamse economie. Skyline Communications won deze gerenommeerde prijs al eens in 2012, toen in de categorie kleine bedrijven.

Leeuw van de export

Skyline Communications overtuigde de vakjury met indrukwekkende exportcijfers: met zijn hightech DataMiner-software haalt het meer dan 92% van zijn omzetcijfer uit export. In meer dan 110 landen wereldwijd controleren en beheren ruim 750 telecom-, broadcast- en satellietoperatoren, waaronder Telenet, MTV, AT&T, Time Warner Cable, Vodafone, HBO en Al Jazeera, hun netwerk en de bijhorende infrastructuur en communicatiestromen met deze software. Los van zijn vestigingen in België, de Verenigde Staten, Portugal en Singapore, heeft het bedrijf wereldwijd voet aan de grond in vijftien verschillende locaties.

“We hebben deze prijs zonder meer te danken aan het harde werk en de toewijding van onze zeer getalenteerde en gemotiveerde telecom-, broadcast- en ICT-ingenieurs die telkens opnieuw de grenzen van het mogelijke verleggen,” zegt Frederik Vandenberghe, CFO van Skyline Communications. “De basis van ons succes is pure innovatie tot in het extreme. Er is niemand ter wereld die nu nog media- of internetdiensten verbruikt die niet ergens in aanraking zijn gekomen met DataMiner.”

Het bedrijf telt momenteel meer dan 275 medewerkers, en kent een jaarlijkse groei van meer dan 25%. Door zijn hoogtechnologische activiteiten en zijn vooruitstrevende aanpak qua personeelsbeleid heeft Skyline zich getransformeerd tot één van de meest begeerde werkplekken voor software-, telecom- en ICT-talenten. Langs de E403 in Izegem werd begin 2017 gestart met de bouw van een tweede kantoorgebouw dat de verdere groei moet faciliteren. De 50 meter hoge kantoortoren wordt een blikvanger voor de wijde omgeving, en zal de iconische lijn van het eerste kantoor, gebouwd in 2014, verder versterken. Met deze unieke campus bewijst Skyline ook dat het zich niettegenstaande zijn internationale ambities lokaal wil verankeren en een voorbeeldfunctie wil vervullen voor startende bedrijven in de regio.