News
2 min read

Skyline is ploegmaat van SV Zulte Waregem in gooi naar titel Belgisch kampioen EA SPORTS FIFA 19


Met de lancering van de Proximus ePro League, de enige officiële EA SPORTS FIFA 19-competitie in België, komen alle eersteklassevoetbalploegen tegen elkaar uit in een virtuele variant van de Jupiler Pro League. Samen met Skyline Communications uit Izegem gaat Essevee op zoek naar de allereerste eSporter die voor de club zal deelnemen aan de FIFA-toernooien binnen het Belgisch kampioenschap. Een aantal wedstrijden worden uitgezonden op de platformen van Essevee, Proximus en de Pro League.

FIFA 19 ligt sedert enkele dagen in de winkelrekken. Voorganger FIFA 18 werd wereldwijd miljoenen keren verkocht en is daarmee een van de populairste spellen ter wereld. Om mee te surfen op het snelgroeiende succes van videogames bouwen de Pro League, Proximus en alle eersteklassers nu een eSportscompetitie uit die volledig zal draaien rond FIFA 19. Zestien gamers zullen elk hun ploeg vertegenwoordigen en het tegen elkaar opnemen in een klassiek kampioenschap. De 6 beste ploegen van dit kampioenschap kwalificeren zich voor de eindfase: de play-offs. De speler die de eindzege behaalt, bezorgt zo zijn of haar ploeg de allereerste titel van landskampioen in de ePro League.

“Samen met Skyline gaan we nu op zoek naar de geschikte kandidaat om Zulte Waregem te vertegenwoordigen. Na een online kwalificatie zullen we de 4 beste spelers uitnodigen voor een selectiedag. Die zal plaatsvinden op onze terreinen en in het kantoor van Skyline Communications”, zegt Tyas Kastelijn, Commercieel Manager van SV Zulte Waregem. “De spelers worden niet enkel beoordeeld op resultaten, maar ook op tactische vaardigheden en strategie. De allerbeste speler krijgt een contract voor het seizoen 2018-2019 binnen Team E-SSEVEE.”

“In nog geen dertig jaar tijd zijn videogames uitgegroeid tot de wereldwijde vrijetijdsbesteding nummer één, nog vóór film en muziek. Als afgetekende wereldmarktleider in netwerkbeheersoftware voor de media-industrie volgen we technologische innovaties op de voet, en daar hoort zeker en vast ook de game-industrie bij”, zegt Lode Ketelair, Marketing Manager van Skyline Communications. “We zijn erg blij dat we als partner van Zulte Waregem mogen optreden binnen deze Proximus ePro League. Skyline heeft meer dan 300 hoogopgeleide ingenieurs aan boord die dagelijks complexe software ontwikkelen. Dan is de stap naar gamen als vrijetijdsbesteding niet zo groot. Zo zijn er een aantal collega’s die Breakout organiseren, een van de grootste LAN-party’s van het land. Met die kennis en ervaring kunnen we Essevee actief bijstaan in het zoeken naar en ondersteunen van hun speler.”

De competitie zal gespeeld worden op PlayStation. Deelnemers vanaf 16 jaar kunnen zich nu inschrijven via eproleague.be en zich kwalificeren tijdens een van de twee online toernooien op 28 oktober en 2 december. Het kampioenschap zelf loopt van 11 tot en met 13 januari en zal onder andere ook uitgezonden worden op Proximus TV. De play-offs worden in maart betwist tijdens een live event.

E-SSEVEE