News
2 min read

Meest adembenemende zicht op West-Vlaanderen tijdens Open Wervendag


Izegem, mei 2018 - Op zondag 6 mei neemt Skyline Communications deel aan Open Wervendag, een initiatief van de Confederatie Bouw. In samenwerking met ruwbouwaannemer Vuylsteke-Eiffage wordt de werf van Skyline Park, de 50 meter hoge nieuwe kantoortoren langs de E403 in Izegem, uitzonderlijk opengesteld voor het publiek. Blikvangers worden het fantastische zicht op de ruime regio en een unieke death ride vanop 40 meter hoogte!

Constructie gebouw T2 Skyline Park

Het nieuwe gebouw is van de hand van het gerenommeerde Brugse architectenbureau Govaert & Vanhoutte. Met zijn 12 bouwlagen is het ondertussen een visueel herkenningspunt voor de omgeving geworden. Tussen 10 en 17 uur kan iedereen deelnemen aan een rondleiding doorheen de ruwbouw van deze iconische toren. Langs verschillende infopunten kom je alles te weten over de gebruikte bouwmaterialen, de architecturale accenten met oog voor comfort en energiezuinigheid, de hoogtechnologische snufjes en de hoogwaardige afwerking. "Via allerlei didactisch materiaal zullen we de mensen op een toegankelijke manier uitleggen wat er allemaal komt kijken bij de bouw van een dergelijk huzarenstukje", zegt Karel Derammelaere, projectleider bij Vuylsteke-Eiffage één van de grootste bouwbedrijven van Vlaanderen.

Maar ook over de eigenlijke invulling van deze hypermoderne campus kom je op zondag 6 mei meer te weten. "De bovenste twee verdiepingen zijn volledig voorbehouden voor een heel exclusieve evenementenzaal met bijbehorende aula. Van daaruit heb je een uniek uitzicht op Izegem, Roeselare en omstreken", zegt Frederik Vandenberghe, CFO van Skyline Communications en initiatiefnemer van Skyline Park. "Het gebouw zal niet enkel dienen om onze eigen groei op te vangen. Het zal ook deels ter beschikking worden gesteld van andere bedrijven. We geloven namelijk sterk in het potentieel van deze regio. Het zou mooi zijn mochten we zo nog meer ambitieuze bedrijven kunnen aantrekken, zowel start-ups als scale-ups, maar ook meer ervaren bedrijven. Want die zijn essentieel voor de welvaart van deze regio naar de toekomst toe."

Voor deze uitzonderlijke gelegenheid heeft Skyline ook een death ride laten uitwerken door een gespecialiseerd bedrijf voor outdoor-activiteiten. Nu het gebouw nog niet volledig winddicht is gemaakt, is het voor durvers een unieke gelegenheid om vanop 40 meter hoogte in sneltempo naar beneden te glijden. Kinderen kunnen dan weer een kijkje nemen in de stuurcabine van een echte mobiele kraan. En wie liever niet de hoogte in gaat, kan het torenhoge gebouw ook rustig van beneden af bewonderen met een drankje.

Meer praktische info is terug te vinden via de website van Open Wervendag.